Wie ben ik

Marie-jeanne Berkers

Ik ben Marie-jeanne Berkers. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik woon in de wijk Heerlerbaan in Heerlen.
Ik heb vanaf 1986 in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt waarin autisme mijn extra aandacht had. In 2017 ben ik overgestapt naar een grotere GGZ instelling voor kinderen en jeugd.
Ik ben orthopedagoog-generalist (OG). Ik heb in eerste instantie Orthopedagogiek gestudeerd aan de universiteit Leiden. Hierna heb ik bij het RINO-Zuid de tweejarige postmaster opleiding orthopedagoog-generalist gevolgd. Dit betekent dat ik ben opgeleid om mensen te behandelen in afhankelijkheidsrelaties, dus kinderen, maar ook mensen met een ontwikkelingsprobleem. Hierbij kun je denken aan autisme, een lees- en schrijfprobleem, zwakbegaafdheid of moeite met leren. Naast mijn praktijk werk ik in een organisatie waar kinderen en andere kwetsbare doelgroepen worden geholpen met hun problemen. Verder werk ik als consulent bij het CCE, centrum voor consultatie en expertise, voor mensen met ernstig probleemgedrag.
Ik doe mijn werk met hart en ziel en vind „mijn werk is mijn hobby”.


EMDR

Ik ben naast mijn OG opgeleid als EMDR-therapeut bij de VEN (vereniging EMDR Nederland). Eerst heb ik de basis- en vervolg opleiding gevolgd. In 2017 heb ik mijn registratietraject afgerond tot EMDR practitioner. Dit betekent dat ik nog diverse cursussen en supervisie heb gevolgd waardoor ik nu diverse traumabehandelingen kan bieden aan kinderen, waaronder kinderen met complex trauma. Om mijn registratie te behouden volg ik jaarlijks diverse cursussen op het gebied van trauma en EMDR en zit ik in een intervisiegroep met andere EMDR-practitioners waarin we onze kennis up to date houden.
Zie ook EMDR therapeuten-lijst Limburg, kind en jeugd.
Daarnaast ben ik in opleiding tot CGT-therapeut.


Overige opleidingen

Om mijn registratie orthopedagoog-generalist voor de NVO te behouden moet ik regelmatig opleidingen en intervisie volgen. Cursussen en opleidingen die ik zoal gevolgd heb naast mijn EMDR practitionerschap zijn:

- Oplossingsgerichte therapie,
- Hechting en trauma,
- Slaapproblemen,
- Diverse workshops en cursussen op gebied autisme,
- Beeldtaal in perspectief (ook bekend als werken met de duplopoppetjes),
- Korte interventiemethode (gezinsmethodiek met behulp van taal erbij),
- Sensorimotor psychotherapy,
- EMDR en seksueel geweld,
- SOLK en EMDR,
- Werken met het gevolgenmodel bij SOLK,
- Imaginaire exposure & exposure in vivo voor PTSS,
- Imaginaire exposure voor PTSS bij kinderen,
- Basiscursus cognitieve gedragstherapie

Stacks Image 6062
Stacks Image 2270
Stacks Image 2272